Fish and chips


4 porce mořské štiky bez kůže
Sůl
Pepř
225 g hladké mouky
200 ml černého piva
100 ml toniku
1 l oleje
Vejce
4 lžíce červeného vinného octa
2 brambory
1 l vody
60 g soli
Olej na fritování
Na hranolky nakrájené brambory dáme do osolené vody. Štiku stáhneme z kůže a naporcujeme. Maso osolíme. Do misky si dáme hladkou mouku, tonic, černé pivo a vejce, vše promícháme.
Rozpálíme si olej a dáme do něj smažit hranolky, které jsme si před tím nechali zmrazit. Rybu obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a také začneme smažit.
Domácí tatarka s kapary a koprem a remuláda se zeleným pepřem
300 g majonézy
100 g zakysané smetany
1 lžíce nasekaných kaparů
1 červená cibule
1 jarní cibulka
1 lžíce brandy
1 lžíce fijónské hořčice
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
Worcester
Citron
Sůl
Pepř
Domácí tatarka:
Cibuli, kapary a kopr nasekáme najemno. Smícháme s worcesterem, citrónovou šťávou, majonézou a kapary a promícháme.
Remuláda:
Nakrájíme zelenou nať z jarní cibule a kuličky nakládaného pepře. Přidáme majonézu, smetanu, hořčici, worchester, citrónovou šťávou a brandy a promícháme.
Ohodnoťte tento recept: