Těstoviny s čerstvou rajčatovou omáčkou

Základní omáčka
Listová petržel
Těstoviny
Olivový olej
Česnek
Rajčata
Máslo
Parmazán
Sůl
Pepř
Těstoviny začneme vařit v osolené vodě. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Česnek rozmáčkneme a orestujeme. Přidáme rajčata a v restování pokračujeme. Až budou rajčata pouštět šťávu, přidáme omáčku, máslo a dál mícháme. Po chvilce přidáme těstoviny a nakrájenou petržel.
Základní rajčatová omáčka
2 kg vyzrálých masitých rajčat
Řapíkatý celer
Mrkev
Bazalka
Olivový olej
Česnek
Sůl
Pepř
Oloupaný česnek rozmáčkneme a vhodíme na rozpálený olivový olej. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k česneku. Oloupaná rajčata nakrájíme, vhodíme do hrnce a zamícháme. Přidáme bazalku. Povaříme a po chvíli rozmixujeme. Opepříme, osolíme a omáčku máme hotovou.
Ohodnoťte tento recept: