Ryby a mořské plody

Velké tygří krevety s omáčkou

2 porce

12 ks tygřích krevet
2 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce sambalu
Sůl
Pepř
Citron
Rukola

Na omáčku:
4 dl bílého vína
2 ks šalotky
Celý černý pepř
250 g másla
1 svazek pažitky
2 stroužky česneku
1 lžička sambalu
100 g čerstvého zázvoru
Sůl
Citron

Syrové krevety oloupeme, zbavíme hlavy a střívek. Nahrubo nakrájenou šalotku dáme do rozpáleného rendlíku, kde ji zalijeme vínem.

Krevety promícháme s pastou sambal a trochou olivového oleje. Dále si najemno nakrájíme pažitku a nastrouháme česnek se zázvorem. Rozpálíme si pánev a začneme krevety opékat. Osolíme je a otočíme. Dohromady je opékáme 3 až 5 minut. Ke konci je zakápneme citrónovou šťávou a vyndáme.

Mezitím se nám z rendlíku vyvařil alkohol z vína. Při nízké teplotě do něj přidáme máslo. Až se rozpustí, vhodíme nastrouhaný česnek a zázvor. Procedíme přes cedník, abychom se zbavili cibule. Osolíme a přidáme pažitku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl