Hovězí hamburger
2 porce
Mleté hovězí maso
1 červená cibule
Olej
4 housky na hamburgerNa naplnění:
Panceta (slanina)
Tvrdý sýr cheddar
Dijonská hořčice
Kečup
Rukola
Římské listy
Sůl
Pepř
Kyselá okurka
Bílá cibule
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánev s rozpáleným olejem vsypeme cibuli a orestujeme ji. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme orestovanou cibuli. Osolíme, opepříme a maso pečlivě propracujeme. Maso se musí propracovávat tak dlouho, až bude držet pohromadě.
Vytvarujeme hamburgery. Plátek mletého masa by měl být větší než houska. Neměl by však být příliš vysoký.
Rozpálíme grilovací pánev. Vložíme hamburgery a opékáme. Na pánvi opečeme i housky z řezné strany. Teď už si jen navolit ingredience podle chuti.
Ohodnoťte tento recept: