Boloňské ragú


4 porce
1 kg hovězího masa (krk, bok nebo jinou vhodnou část na mletí)
400 g použijeme na ragú
2 mrkve
Řapíkatý celer
1 palička česneku
300 ml červeného vína
2 plechovky krájených loupaných rajčat
Bobkový list
Čerstvý tymián
Rozmarýn
Pepř
Sůl
Kůrka parmezánu
Z masa vyřízneme blány a nakrájíme ho na menší kousky. Poté ho umeleme na jemno. Oškrábeme mrkev a očistíme řapík celeru, oboje na jemno nastrouháme.
Rozehřejeme si olej v hrnci a začneme restovat nastrouhanou zeleninu. Přidáme česnek a pokračujeme v restování. Česnek vyndáme a vsypeme namleté maso. Restujeme a mícháme. Při míchání se snažíme maso rozdělit, aby se netvořily hrudky.
Orestované maso zalijeme vínem a povaříme. Vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Přidáme rajčata a bylinky. Zaklopíme a vaříme. Až bude ragú husté a kašovité, máme hotovo.
Ohodnoťte tento recept: