Maso
Šťavnatý steak z kuřecího prsíčka


2 porce
2 kuřecí prsa s kůží
Tymián
Hrubozrnná sůl
Pepř
1 lžíce rostlinného oleje
2 kostičky másla
400 g nových brambor
50 ml olivového oleje extra virgin
1 svazek libečku
2 šalotky
Sůl
Pepř
Vezmeme prsíčka s kůží a potřeme je olejem. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Prsa položíme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka kůží dolu, zhruba 1 minutu. Poté obrátíme a pečeme opět minutu.
Na povrch masa položíme máslo. Následně pánev se steakem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při 190 °C.
Uvařené brambory opečeme na oleji, rozšťoucháme a přidáme nakrájenou šalotku s libečkem. Dochutíme je solí a pepřem.
Z trouby vyndáme hotová prsíčka. Maso necháme minutu odpočinout, aby se v něm usadila šťáva.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů