Kuřecí vývar


2 porce
1 kuře
2 mrkve
1 kořenová petržel
¼ celeru
1 řapík celeru
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 stonky petrželky
Celý pepř
Bobkový list
Nové koření
Hrubá sůl
Z kuřete odkrojíme stehna a křidélka ve velkém kloubu. Ovšem křidélka i s prsy. Křidélkům odkrojíme špičky a rozdělíme je v kloubu. Doporučujeme podívat se na video, kde je porcování ukázané. Skelet, odřezky a špičky křídel vložíme do hrnce.
Oškrábeme mrkev, petržel a celer. Česnek oloupeme. Cibuli očistíme, ale necháme slupku, aby dodala vývaru barvu. Všechnu zeleninu dáme do hrnce. Přidáme pepř a zalijeme vodou. Vývar nejprve přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a za mírného probublávání vaříme.
Krupicové noky
3 lžíce krupicové mouky
1 vejce
Sůl
Jen promícháme krupici s vejcem a špetkou soli. Necháme nabobtnat a vytvoříme nočky, které uvaříme v horké vodě.
Ohodnoťte tento recept: