Tvarohová pomazánka s vajíčkem, ředkvičkami a pažitkou


2 porce
1 měkký plnotučný tvaroh ve vaničce
4 lžíce mléka
1 svazek ředkviček
1 vajíčko
1 svazek pažitky
Sůl
Pepř
Olivový olej
Kedlubna
Slané kulaté krekry (sušenky nebo suchary)
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky, nebo nastrouháme na struhadle. Začneme vařit vajíčka na hniličku, což odpovídá přibližně 4 minutám.
Mezitím v misce našleháme tvaroh s mlékem. Vajíčko vyndáme z kastrůlku a zchladíme, aby se zastavil proces vaření. Oloupeme mu horní část a lžičkou vydloubneme vnitřek do misky s tvarohem. Přidáme sůl, pepř, pár kapek oleje a promícháme.
Pokračujeme krájením pažitky. Do misky s tvarohem přisypeme většinu pažitky a většinu nakrájených ředkviček. Zbytek si necháme na dozdobení.
Nakrájíme kedlubnu na plátky. Pomazánku dáváme malou lžičkou na kedlubnu. Část pomazánky mažeme i na sušenky nebo suchárky. Povrch všech jednohubek ozdobíme zbylou ředkvičkou a pažitkou.
Ohodnoťte tento recept: