Maso
Carpaccio


2 porce
Hovězí svíčková
50 ml olivového oleje extra virgine
50 g parmazánu
2 špetky hrubozrnné soli
1 špetka obyčejné soli
Pepř čerstvě mletý
Rukola
Ze svíčkové odkrojíme část (špičku), kterou nakrájíme na plátky. Rozložíme potravinářskou folii a na ni plátky naskládáme. Překryjeme folií a naklepeme.
Mezitím připravíme salátek z rukoly: otrháme tuhé konce a očištěné listy dáme do mísy. Rukolu v míse pokapeme olejem, osolíme a opepříme.
Rukolový salátek rozložíme na velký servírovací talíř. Okolo naskládáme plátky carpaccia. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Z parmazánu škrabkou naškrábáme plátky, kterými posypeme povrch carpaccia.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů