Bílý chřest smažený v parmazánovém obalu


2 porce
1/2 svazku bílého chřestu
50 g parmazánu
50 g strouhanky
1 vejce
2–3 lžíce mléka
3 lžíce hladké mouky
Sůl
Olej na smažení
Chřest máme očištěný a oloupaný, překrojíme ho na poloviční délku.
Nastrouháme parmazán do misky. K nastrouhanému parmazánu přidáme strouhanku a promícháme.
Do jiné misky vyklepneme vejce, přidáme mléko, špetku soli a pepře a rozšleháme.
Do třetí misky si nasypeme hladkou mouku.
Chřest postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance s parmazánem.
Do pánve vlijeme olej, zapálíme oheň. Do rozpáleného oleje vkládáme obalený chřest, oheň ztlumíme a pomalu smažíme. Chřest za mírného probublávání smažíme asi 6 minut. Záleží na tom, jak jsou stonky silné. Osmažený chřest skládáme na papírový ubrousek, aby okapal.
Ohodnoťte tento recept: