Pečený vepřový bůček se zelím z červené cibule a restovanými bramborovými noky - 4 porce 1 kg vepřový bok – vykostěný Noky Cibulové zelí Vykostěný bok osolíme a opepříme, v kastrůlku orestujeme kořenovou zeleninu a koření. Poté vložíme připravený vepřový bok a dáme péct do trouby na 180 °c cca 40 minut. Poté pomeleme brambory, přidáme vejce, sůl a mouku a vytvarujeme těsto, z kterého tvoříme malé noky. Posléze vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli, kterou orestujeme na olivovém oleji. Přidáme k ní třtinový cukr a zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se tekutina neodvaří. Po upečení masa zredukujeme šťávu, přepasírujeme a dochutíme. Před servírováním orestujeme ještě noky na špeku a podáváme s cibulovým zelím a upečeným masem. |