Kari mungo s quinou

200 g munga
půlka uzeného tofu
2 nožky řapíkatého celeru
1 střední cibule
2 stroužky česneku
300 g quinou (jako příloha)
kari
tymián
sůl
pepř
kvalitní sójová omáčka
olivový olej
med
malá plechovka hrášku
2 hrsti sladké kukuřice
2 rajčata
1 zelená paprika

Den před vařením se namočí mungo přes noc, před vařením propláchneme. Pokrájíme si cibulku a česnek, dáme osmahnout do hrnce na oleji, pak přidáme pokrájenou papriku, na menší měsíčky pokrájené řapíky celeru, na proužky nakrájené tofu, opepříme, osolíme, přidáme dvě lžičky medu a sójovou omáčku promícháme. Přidáme mungo, špetku tymiánu, velkou špetku kari, promícháme a zalejeme vodou a dáme pod pokličku dusit. Mezitím si dáme vařit quinou 20-25 minut ve slané vodě. Obojí občas zamícháme a ke konci přihodíme do munga směsi hrášek a hrst kukuřice, pokrájený rajčátka, klidně vypneme plamen a necháme dojít pod pokličkou. Směs podáváme s quinou.

všechny recepty