Těstoviny se zelím, jablky, pórkem a cizrnou - 4-5 porcí

2 lžíce olivového oleje
2 podélně rozpůlené pórky nakrájené na tenké plátky
350 g nakrájeného bílého zelí
3 stroužky česneku, nasekané najemno
2 velká červená neloupaná jablka nakrájená na 1 cm silné hranolky
250 g vařené cizrny
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce dijonské hořčice
250 g těstovin

Ve velké pánvi rozehřejeme při střední teplotě olej, přidáme pórek a za častějšího míchání ho opékáme 5 minut, až změkne. Přidáme zelí a česnek. Za stálého míchání opékáme asi 5 minut, až zelí získá zlatavou barvu. Vložíme cizrnu. Přidáme jablka, která osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme, až jsou křehká a měkká. Přidáme hořčici a ocet a půl minuty vaříme, aby se chuti spojily. Ve velkém množství osolené vody podle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Slijeme je a uchováme 1/2 hrnku tekutiny. Scezené těstoviny vložíme do mísy, přidáme zelí s jablky a odloženou tekutinu z těstovin. Směs důkladně protřeseme, aby se těstoviny stejnoměrně promíchaly s ostatními přísadami.

všechny recepty