Karamelizovaná vánočka obalená ve skořicovém cukru s mandarinkovým kompotem a nočkem ze zakysané smetany 4 vykrojené vánočky na kvádr o rozměru 10x5x3cm Mléko, smetanu, vejce a koření smícháme vše dohromady. Rozehřejeme si rendlík s tukem na smažení. Vykrojenou vánočku namočíme do směsi mléka a vejce. Pokud je tuk dostatečně horký dáme smažit z obou stran. Hned po vyjmutí obalíme ve skořicovém cukru Mandarinkový kompot Z cukru si připravíme světlý karamel. Zalijeme bílým sladkým vínem. Přidáme koření a necháme zredukovat na hustý sirup. Poté ke konci přidáme očištěné a nakrájené mandarinky a šafrán. Servírujeme na nahřáty talíř, nejdříve smaženou vánočku obalenou ve skořicovém cukru. Na ni potřeme mandarinkový kompot i v misce zvlášť a noček s cream fraishe a snítku máty. |