Lívance s domácími povidly a ragú z čerstvých švestek naložených ve slivovici - 4 porce
doba přípravy: 30 minut

700 ml mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
20 g droždí
40 g cukru
špetku soli
skořicový cukr

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut. Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem, dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Dozdobíme povidly a švestkami.

všechny recepty