Sepiové tagliatele s máslovou omáčkou a pečeným candátem - 4 porce

400 g semolínové mouky
4 vejce
1 sepiová tinktura
600 g candát
80 g šalotka
50 g másla
1 dcl bílé víno
petrželka
panennský olivový olej
mořská sůl
drcený pepř

Mouku dáme do větší misky a uděláme v ní důlek. Do důlku vyklepneme vejce,sepiovou tinkturu a postupně je zapracováváme do středu těsta. Když máme řádně zapracované těsto tak si s pomocí strojku vyrobíme čerstvé tagliatele. Šalotku pokrájenou na drobné kostičky si lehce zpěníme na olivovém oleji, přidáme bílé víno a 2 minuty povaříme. Na závěr do omáčky zašleháme kostky studeného másla, které omáčku zahustí. Ochutíme solí a pepřem a posekanou petrželkou. Candáta osolíme a opepříme, pečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany cca 2 minuty.

všechny recepty