Kachní prsa na čočkovém rizotu s karamelizovanými cibulkami a calvadosovou omáčkou - 4 porce 4 kachní prsa Čočkové rizoto Kůži na kachních prsou nařízneme na mřížky, osolte, opepřte, posypte nakrájeným rozmarýnem, zakápněte olivovým olejem a dejte na 3 hodiny do chladu. Maso opečete na pánvi kůži dolů, poté otočte a asi po 1 minutě dejte do vyhřáte trouby na 180 stupňů péct 6-8 minut. Karamelové cibulky Cukr rozpusťte s medem, až začne hnednou přidejte cibulky a 1 minutu opékejte. Poté zalijte vínem, octem a přijdete bobkový list. Vařte tak dlouho, až se tekutina odvaří a na cibulkách zůstane lesklý karamel. Calvadosová omáčka Ořezy z kachen, všechnu zeleninu a jablka nakrájete na kostky a společně s kostmi orestujte do tmava. Poté zastříkněte pálenkou, zalijte vývarem a vařte cca 2 h. Pak šťávu oceďte a vařením zredukujte na táhlou konzistenci. Osolte a opepřte. Na talíř skládejte čočku, kachní prsa, karamelové cibulky a přelijte calvadosovou omáčkou. Ozdobte ředkvičkou nebo polníčkem. |