Pečený žlutoploutvý tuňák v sezamové krustě, pyré z jarního hrášku - 4 porce 600 g hrášku
600 g žlutoploutvého tuňáka
2 polévkové lžíce tmavého sezamového semínka
2 polévkové lžíce světlého sezamového semínka
kůra z jedné půlky limety
barevný pepř
rozsekaná citrónová tráva
olivový olej
sezamový olej
máslo
sůl
pepř
wasabi
1 šalotka
1 stroužek česneku
kuřecí vývar
1 polévková lžíce sojové omáčky kikoman Krusta
Do opražených sezamových semínek přidáme, mořskou sůl barevný pepř a rozdrcenou citrónovou trávu a kůru z jedné limety. V této směsi obalíme steak z tuňáka. Pyré z hrášku
Povolíme máslo a na něm zpěníme nakrájenou šalotku, rozdrcený česnek, hrášek, sůl, pepř, kuřecí vývar. Krátce prorestujeme a následovně rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto. všechny recepty |