Studená rajčatová polévka - 4 porce

700 g rajčat
100 ml červeného vína
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
1 salátová okurka
10 černých oliv
petrželka
1 starší houska
pepř, sůl

Rajčata dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 2-3 minuty stát. Poté je dejte do studené vody a asi za 1 minutu oloupejte. Rajčata nakrájejte na menší kousky a dejte do hlubší misky. Opepřete, osolte, přilijte víno, přidejte nakrájený česnek a namočenou housku, vše rozmixujte. Oloupanou cibuli a neoloupanou okurku nakrájejte na malé kousky. Olivy vypeckujte a nakrájejte na nudličky. Asi 2 lžíce této směsi si nechte na dozdobení, zbytek vmíchejte do polévky a dejte vychladit do lednice. Při podávání povrch vychlazené polévky posypte odloženou směsí a nakrájenou petrželkou.

všechny recepty