Telecí svíčková se smržovou omáčkou - 2 porce 400 g telecí svíčkové Sušené smrže necháme nabobtnat v mléku a 30 minut je povaříme na mírném ohni. Poté je scedíme a pořádně vyčistíme od písku, který je ve smržích. Mléko přecedíme přes plátýnko. Nakrájíme na jemno šalotku, kterou zesklovatíme na másle. Přidáme na kolečka nakrájené smrže a na kostičky nakrájený česnek. Směs přelijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Do redukce vlijeme přeceděné mléko a smetanu. Vše vaříme na mírném ohni do doby, než omáčka zhoustne. Zelenina Julien Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a každou zvlášť vaříme v osolené vodě, vytahujeme když je křupavá na zkus a zchladíme. Telecí svíčkovou nakrájíme na medailonky a opečeme na másle s olivovým olejem a rozmarýnem. |