Bramborové knedlíky plněné uzeným s červeným zelím a cibulkou

200 g uzené maso
1,2 kg brambory
400 g hrubá mouka
400 g hrubá krupice
1 vejce
3 lžíce sádla
2 cibule
400 g červené zelí
kmín
sůl
1 lžička hladká mouka
cukr

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme chvilku odležet. Zelí překrájíme, dáme do hrnce, ochutíme kmínem a podlijeme vodou. Dusíme asi 20 minut. Pak nakrájíme jednu cibuli, zpěníme ji na lžíci sádla, přidáme lžičku hladké mouky a uděláme jíšku. Zamícháme ji do zelí a při mírné teplotě ještě asi 10 minut dusíme. Můžeme dochutit cukrem. Uzené maso nakrájíme na kousky. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na stejné dílky, dlaní je roztlačíme na placku a do středu každého dáme kousky masa. Zabalíme a vložíme do vroucí vody. Vaříme přibližně 10 minut. Nakrájíme druhou cibuli a orestujeme ji na zbylém sádle. Knedlíky podáváme se zelím a smaženou cibulkou.

Další recepty Celý díl