Moučníky a cukroví

Třešňová bublanina

1/4 l mléka
špetka soli
15 g cukru krupice
3 žloutky
1 g citronové kůry
1 hořká mandle nebo aroma
1/4 vanilka
250 g strouhanky
30 g másla
30 g polohrubé mouky
3 bílky
500 g třešní nebo višní

Mléko, sůl, cukr, žloutky, kůra, jemně nastrouhanou mandli a vanilková semínka zamícháme dohromady.

Vyšleháme bílky do tužšího sněhu.

Strouhanku a mouku smícháme dohromady.

Do těsta zamícháme strouhanku a rozpuštěné máslo.

Přidáme tuhý sníh a opatrně zamícháme.

Přidáme třešně nebo višně.

Naplníme formu 24 cm v průměru s papírem na dně.

Pečeme při 170 °C 35–40 minut.

Další recepty Celý díl