Moučníky a cukroví
Třešňová bublanina
1/4 l mléka
špetka soli
15 g cukru krupice
3 žloutky
1 g citronové kůry
1 hořká mandle nebo aroma
1/4 vanilka
250 g strouhanky
30 g másla
30 g polohrubé mouky
3 bílky
500 g třešní nebo višní
Mléko, sůl, cukr, žloutky, kůra, jemně nastrouhanou mandli a vanilková semínka zamícháme dohromady.
Vyšleháme bílky do tužšího sněhu.
Strouhanku a mouku smícháme dohromady.
Do těsta zamícháme strouhanku a rozpuštěné máslo.
Přidáme tuhý sníh a opatrně zamícháme.
Přidáme třešně nebo višně.
Naplníme formu 24 cm v průměru s papírem na dně.
Pečeme při 170 °C 35–40 minut.