Vepřové medailonky na jablkách, medu a tymiánu

6 plátků vepřového masa (kotleta, nebo 2 panenky)
olej
3 lžíce medu
lžička sladké papriky
2 stroužky česneku
sójová omáčka
hrubozrnná hořčice, nebo hořčičná semínka
sůl
pepř
2 velká jablka
hladká mouka
čerstvý tymián

Maso naložíme do marinády z oleje, medu, mleté papriky, sójové omáčky, soli, pepře, tymiánu, hořčice a utřeného česneku. Maso pak osmažíme z obou stran. Vyjmeme a přilijeme zbytek marinády a přidáme jablka nakrájená na plátky. Směs poprášíme moukou a přilijeme asi 1dcl vody. Maso vložíme do omáčky a znovu prohřejeme. Podáváme s různě upravenými brambory.

Další recepty Celý díl