Hovězí burger se slaninou a domácí BBQ omáčkou

3/4 kg mletého hovězího masa (20 % tuk)
plátky anglické slaniny
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
červená cibule
nakládané okurky plátky sýru chedar
rajče
1/2 hlávky římského salátu
burgerové housky

Z mletého masa uděláme „bochánky“ cca 1,5cm vysoké a grilujeme zprudka cca 5 minut z každé strany, solíme a pepříme až na grilu, vždy po obrácení. Těsně před dopečením položíme na maso plátky sýru, ať se trochu rozteče. Na grilu opečeme zároveň do křupava i plátky slaniny a rozříznuté půlky burgerové housky. Na housku klademe římský salát, maso se sýrem, tenká kolečka červené cibule, plátky rajčat a okurek a nakonec BBQ omáčku.

Domácí BBQ omáčka

olivový olej
cibule
česnek
chilli paprička drcená
rajčata
třtinový cukr
jablečný ocet
worcester
rajský protlak

V hrnci na olivovém oleji opékejte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno spolu se špetkou drcené chilli papričky. Přidejte konzervu drcených rajčat, třtinový cukr, jablečný ocet, worcester a rajský protlak. Nechte provařit a pak rozmixujte, dle potřeby dosolte.

Další recepty Celý díl