Koláčky přes noc

110 ks

1 kg hladké mouky
100 g moučkového cukru
250 g másla
250 g tuku na pečení (Stela, Hera)
250 ml mléka
2 vejce
2 žloutky
42 g čerstvého droždí
špetka soli lžička

Náplň

900 g tučného tvarohu
220 g moučkového cukru
3 vanilkové cukry
strouhaná kůra z 1,5 citronu
3 žloutky
máslo
rum
moučkový cukr
rozinky

Drobenka

120 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
120 g másla

Mouku prosejeme. Přidáme rozdrobené droždí, cukr, plátky másla, tuk, studené mléko, vejce, žloutky a sůl. Vypracujeme těsto. V lednici necháme do druhého dne uležet.Těsto vyválíme do výšky asi půl centimetru a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. Dáme na plech. Důlkovačem na koláče vytlačíme uprostřed každého kolečka důlek, který naplníme tvarohovou náplní. Tu připravíme tak, že smícháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky. Ozdobíme rozinkami a posypeme drobenkou. Tu připravíme smícháním mouky, moučkového cukru a másla. Na plechu necháme koláčky 20 minut kynout. Okraje potřeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 15 minut. Ihned po vyjmutí z trouby koláče pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Po vychladnutí koláče pocukrujeme.

Další recepty Celý díl