Kuřecí řízek v mandlové krustě
2 plátky kuřecích prsou
3 lžíce bílého jogurtu
lžičku worchesteru
sůl, pepř dle chuti
30 g mletých mandlí nebo jiných ořechů
Připravíme si do misky marinádu z jogurtu, worchesteru a soli a pepře a vložíme do ní kuřecí prsa tak, aby byla celá pokrytá. Necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny, ale klidně přes noc. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem. Kuřecí prsa necháme lehce okapat od marinády a obalíme v mandlích, klidně trošku přimáčkneme. Přendáme na pekáček a vložíme do trouby rozpálené na 250°C. Pečeme asi 20 minut, pokud by mandle příliš tmavly, stáhneme o něco teplotu a dopečeme. Vysoká teplota maso zatáhne a to nebude tolik pouštět šťávu, jinak by nám spodní část mandlové krusty navlhla a nedržela by na mase. Ani to však případně není závadou na chuti. Hotový řízek podáváme třeba klasicky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.