Celerové hranolky
1-2 velké celery (cca 1 kg)
3-4 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
1 lžička kari koření
1 lžička sušeného česneku
Celer oloupeme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a dobře nám celer stál při krájení. Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné), z těch potom silné hranolky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2 minuty. Slijeme a vhodíme hranolky zpět do hrnce. Přidáme olej, koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme hranolky na velký plech (nechte jim dost místa). Pokud hranolky namačkáte příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220°C 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.