Linecké košíčky s dvojí náplní: Motýlci
Korpus
250 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
350 g hladká mouka
120 g cukr moučka
2 žloutky
Vypracujeme hladké linecké těsto z uvedených surovin, necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny, vypíchneme do formiček na košíčky, pečeme cca 10 min na 160 stupňů.
Pudinková šlehačka
vanilkový pudink
500 ml mléko
50 g cukr krupice
smetana ke šlehání (33%)
Uvaříme vanilkový pudink z prášku, mléka a cukru, šleháme do vychlazení. Vyšleháme smetanu ke šlehání a vychladlý pudink pomalu zapracujeme do šlehačky.
Pařížská šlehačka
33% smetana 500 ml
30 g kakao
50 g cukr krupice
Pařížskou šlehačku uvaříme ze uvedených surovin, mícháme na mírném plameni, uvedeme do varu a 10 minut vaříme. Po vychlazení vyšleháme. Do upečených košíčků nastříkáme na dno dávku pudinkové a na ni pak pařížské šlehačky, zdobíme čokoládou.