Cibulový quiche z listového těsta se slaninou a cheddarem

listové těsto
cibule
slanina
smetana
cheddar
oregano
olej
vejce

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibule nakrájené na kolečka a orestujeme. Listové těsto rozprostřeme a vykrojíme podle tvaru formy, kterou poté vymažeme olejem. Těsto přidáme do formy a vytvarujeme. Slaninu nakrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a vše zalijeme smetanou, poté přidáme strouhaný cheddar a necháme povařit. Těsto několikrát propíchneme vidličkou, pak na něj navršíme cibulovou směs a rozprostřeme. Vše zalijeme rozšlehanými vejci ochucenými posekaným oreganem. Nakonec zasypeme ještě trochou strouhaného cheddaru a necháme dozlatova péct ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

Další recepty Celý díl