Maso

Panenka Sous Vide se Savojskou kapustou a opečenými tvarohovými nočky

1 vepřová panenská svíčková
1 kapusta
20 dkg anglické slaniny
250 ml smetany 33%
2 řapíkaté celery
3 mrkve
tymián
rozmarýn
pepř
sůl
muškátový oříšek
olivový olej

Opepřenou panenku vložíme do vákuovacího sáčku s větvičkou tymiánu a rozmarýnu a zavákuujeme. Vaříme v lázni Sous Vide 90 minut na 60 °C. Poté vyndáme, otevřeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi. Osolíme a nakrájíme.

Savojská kapusta

Rozčtvrtíme kapustu, vykrájíme košťály a rozebereme na jednotlivé lupeny, 5 minut zblanšírujeme. Vložíme do ledu nebo studené vody. Poté vodu vymačkáme a nakrájíme na nudličky. Nakrájenou slaninu na nudličky opečeme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou a zblanšírovanou mrkev a řapíkatý celer. Přidáme kapustu, zalijeme smetanou a ochutíme solí, barevným pepřem, muškátovým oříškem a tymiánem. Dusíme do měkka.

Tvarohové noky

300 g plnotučného tvarohu ve vaničce
100 g hladké mouky
2 žloutky
sůl

Tvaroh necháme vykapat přes plátýnko a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě. Když vyplavou na hladinu, vaříme ještě 1 až 2 minuty a opečeme na másle do zlatova. Osolíme, opepříme.

Další recepty Celý díl