Těstoviny
Tagliatelle se sušenými rajčaty
1 malou cibuli
2 řapíky řapíkatého celeru
2 karotky
1 lžíci másla
1 stroužek česneku
3 rajčata
sůl a pepř
3 lžíce sušených rajčat
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
100 ml bílého vína
1 balení těstovin, nejlépe širších nudlí tagliatelle
Uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente). Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemne nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem.