Frittata s chřestem
lžíce másla
1 hrst čerstvé bazalky
5 vajec
40 g strouhaný parmazán
500 g cibule
2 velká rajčata
4 -8 kusů stonků chřestu
200 g sterilovaného hrášku
hrst hladkolisté petržele
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, omyjeme a nakrájíme na proužky. Na kousky natrháme omytou bazalku, na oleji pozvolna orestujeme cibuli, která musí zůstat světlá. Jakmile zmenší svůj objem, přidáme k ní rajčata a krátce dusíme. Směs přemístíme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladnout. Cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme. V misce promícháme vejce, aby se spojil bílek se žloutky, ovšem nešleháme. Na vytřeném pekáči rozpustíme máslo, vlijeme do něj promíchaná vejce a přidáme zeleninovou směs. Na tuto směs nakonec vložíme celé části chřestu zbavené spodní části stonku. Pečeme velmi pozvolna v rozehřáté troubě do chvíle, kdy vejce dopečeme do tuhé konzistence.