Maso
Irský guláš ( Irish stew )
hovězí nebo jehněčí maso (kýta)
olej
cibule
mrkev
petržel
brambory
čerstvá petrželka
česnek
sůl
pepř
tymián
máslo
bobkový list
černé pivo
červené víno
voda
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájené hovězí nebo jehněčí maso a vše spolu zarestujeme po dobu 5 minut. Následně osolíme, opepříme, přidáme tymián, bobkový list a nadrcený česnek. Podlijeme červeným vínem a necháme víno odvařit. Poté přidáme černé pivo a hovězí vývar. Vše spolu dusíme do měkka. V druhém hrnci si na másle orestujeme mrkev, petržel a kousky brambor. Zeleninu přidáme k masu a dusíme spolu ještě po dobu 40 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem a čerstvou petrželkou. Nejlépe chutná následující den.