Maso

Pečená krkovice, dušené hlávkové bílé zelí, vařený brambor

Pečená krkovice

500 g vepřové krkovice
sůl
pepř
cibule
česnek
rozmarýn
černé pivo

Krkovici očistíme, osolíme, opepříme, vložíme rozmarýn a česnek do masa. Do pekáče vložíme krkovici spolu s cibulí a pečeme do měkka na 160 st. Průběžně podléváme černým pivem.

Dušené zelí

hlávkové zelí bílé
1 cibule
špek, uzený bok
sůl
pepř
kmín
cukr
ocet
olej
hladká mouka

Na trošce oleje rozpustíme špek a zpěníme cibulku, přidáme na proužky nakrájené bílé zelí. Následně vše dobře osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme vodou, vaříme do měkka. Ke konci vaření dochutíme cukrem a octem. Zahustíme moukou a dle potřeby můžeme dosolit.

Další recepty Celý díl