Maso

Pečená krkovice na černém pivu, grilovaná cibule, šťouchané brambory

vepřová krkovice
sůl
pepř
rozmarýn
černé pivo

Vepřovou krkovici opepříme, osolíme a zprudka opečeme na oleji. Vložíme do předehřáte trouby a pečeme pomalu na 160 st. Podlíváme černým pivem a přidáme rozmarýn.

Omáčka

hříbky
ocet
hovězí vývar
hladká mouka

Hřiby namočíme do vody. Následně vodu slejeme a dáme uvařit do hovězího vývaru. Měkké hříbky nasekáme na drobno a zahustíme jíškou. Dochutíme dle potřeby.

Šťouchané brambory

Na špeku si orestujeme cibuli dozlatova, přidáme uvařené brambory pošťoucháme, dosolíme a dochutíme pepřem. Ke konci dáme nasekanou petrželku. Celou cibuli oloupeme, seřízneme vrch a vydlabeme vnitřek. Osolíme a opepříme a pečeme v troubě.

Další recepty Celý díl