Ryby a mořské plody

Pečený jeseter s kroucenou zeleninou a bramborovým pyré a omáčkou z grepu a mrkvového juicu

4 porce

800 g jeseter
1 větší mrkev
1 větší petržel
1 větší cuketa
1 větší lilek
trošku brokolice a květáku
1 mála chilli paprička
sůl, pepř
2 dl olivového oleje
2 červené grepy
2 dl mrkvového juice
stroužek česneku

Bramborové pyré

800 g brambor
50 g másla
2 dl mléka
2 lžičky mascarpone
sůl, pepř

Ze zeleniny vykrájíme vykrajovátkem spirály (nemusí být). Jesetera rozporcujeme (nejlépe na podkovy), osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu dáme do pánve, osolíme, opepříme a orestujeme. Brambory dáme vařit do osolené vody. Po uvaření přidáme teplé mléko s rozpuštěným máslem a rozmixujeme, dosolíme a vmícháme trochu mascarpone. Do kastrůlku nalijeme mrkvový juice, vymačkáme šťávu z grepu, povaříme a přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou – zjemníme máslem. Na talíř klademe bramborové pyré s ugrilovaným jeseterem, kroucenou zeleninu a přelijeme omáčkou. Dozdobíme.

Další recepty Celý díl