Maso

Kuřecí prsíčka protkaná italskou pancettou na fazolkách + kuskus se sušenými rajčaty

4 plátky italského špeku
fazolové lusky zelené
kuřecí prsíčka
sušená rajčata
sůl, pepř
2 malé šalotky
stroužek česneku
kuskus
smetana

Kuřecí prsíčko osolíme, opepříme, jemně nařízneme a dovnitř prsíčka vložíme italský špek a zpátky přiložíme prsíčko. Pečeme na pánvi s olivovým olejem zhruba 6 minut, při teplotě 170 stupňů. Ve výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme česnek a fazolky, dochutíme. Kuskus uvaříme ve vroucí vodě s máslem a do kuskusu vmícháme nakrájená sušená rajčata, smetanu a přivedeme do teploty 85 stupňů. Klademe na talíř kuskus s rajčaty, stranou přiložíme fazolové lusky a nakonec protkané prsíčko. Zdobíme nasekaným koriandrem.

Další recepty Celý díl