Těstoviny
Tagliatelle s houbovým ragú, dochucené lanýžem
350 g těstoviny (tagliatelle)
500 g lesní houby mix
2 lžíčka lanýžové pasty
1 cibule
0,05 l bílé víno
petržel hladkolistá
100 g demi glace
100 g pecorino sýr, hoblinky
01 l olivový olej
Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kostičky a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přidáme očištěné překrojené houby a orestujeme je. Přidáme víno a necháme z něj vyvařit alkohol. Vložíme kostičku demi glace a provaříme. Vše nám pěkně zhoustne. V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Uvařené těstoviny vytáhneme a hned je vložíme do houbového ragů. Přidáme nasekanou petrželku a nakonec lanýžovou pastu. Servírujeme do hlubokého talíře a zdobíme hoblinkami pecorina.