Carpaccio z červené řepy
2 červené řepy velikosti pěsti
100 ml olivového oleje
2 lžíce květového medu
1 lžíce pískového cukru
2 lžíce vinného octa
3 lžíce 100% pomerančového džusu
1 lžíce sojové omáčky
3 cm špalík čerstvého zázvoru
tymián, sůl, pepř
15 dkg čerstvého kozího sýra
hrst piniových semínek
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky. Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus plus tymián, olej, pepř se solí a sojovou omáčku. Směs rozšlehejte a přilijte do ní šťávu z nastrouhaného a vymačkaného kořene zázvoru. Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny. Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte hrudkami měkkého kozího sýra a posypte nasucho opraženými piniovými semínky. Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.