Různé

Přesolený vývar

Pokud jste to poněkud přehnali při solení polévky, zkuste do ní ponořit na lžičce kostku cukru. Počkejte chvíli, než se cukr začne rozpouštět a poté ho vyjměte z polévky. Cukr pohltí nadbytek soli. Tento postup můžete i několikrát zopakovat, než dosáhnete požadované chuti. Dalším způsobem může byt takzvaně čištění bílkem, kdy do tahnoucího vývaru přidáme rozšlehaný bílek a necháme srazit. Bílek naváže na sebe sůl a 2-3 minutách vývar zcedíme. Může být i varianta zesilovačky, to znamená pomeleme si na jemno kousek hovězího masa přidáme kořenovou zeleninu a vše rozšleháme ve studené vodě. Poté vložíme do vařícího vývaru a necháme pozvolna vařit asi 20 minut. Nakonec vývar zcedíme. Pomleté maso opět naváže na sebe sůl a vývar by měl být opět lépe dochucen a zesílen.

Další recepty Celý díl