Maso

Vepřová játra na cibulce s dušenou rýži

1 kg vepřová játra
olej
150 g cibule
sůl
pepř
kmín drcený
voda
hladká mouka

Játra odblaníme, odžilkujeme a nakrájíme na širší nudličky. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli do které přidáme játra a vše spolu hezky orestujeme. Potom přidáme mletý černý pepř a drcený kmín. Podlijeme vodou a játra dusíme do měkka. Měkké játra vyjmeme a šťávu zahustíme zásmažkou (mouka + tuk) rozředíme vodou a provaříme nejméně po dobu 20 minut. Omáčku propasírujeme na játra, krátce podusíme a na konec lehce osolíme.

Dušená rýže

Rýži osmahneme na troše oleje, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme celou cibuli s hřebíčkem a vložíme dusit do trouby. Dusíme dokud nám rýže nezměkne. Poměr: 1 díl rýže = 1,5 dílu vody

Další recepty Celý díl