Maso
Filírovaný uruguayský flank steak s marinovanou grilovanou zeleninou
4 porce
800 g flank steak
100 g lilek
100 g cuketa
100 g paprika
100 g rajče
100 g červená cibule
fruti de bosco balsamico creme
panenský olivový olej
rozmarýn
mořská sůl a drcený pepř
Flank steak opepříme, přidáme snítku rozmarýnu, vmasírujeme olivový olej a necháme v chladničce odležet cca 24 hodin. Lilek, cuketu, papriku a červenou cibuli nakrájíme na větší plátky, které si ogrilujeme z každé strany cca 2 až 4 minuty. Dáme na misky a ochutíme fruti de bosco balsamico cremem, panenským olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Odležený flank steak osolíme a budeme grilovat z každé strany 2 minuty a poté dáme do vyššího patra grilu a dopékáme podle toho, jak chceme, aby byl steak propečený.