Maso

Vepřová kýta v bylinkové krustě s novými mačkanými brambory

0,5 kg libové vepřové kýty
hrst bylinek (tymián, petržel, bazalka)
sůl
pepř
olej
bílé víno a oříšek másla
0,8 kg nové brambory
1 jarní cibulku
lžíce másla
sůl

Vepřovou kýtu nakrájejte na 5x5x10 cm osolte a opepřte a zprudka opečte na pánvi. Zalijte bílým vínem, přikryjte poklicí a 15 min dopékejte.

Maso vyjměte, přikryjte alobalem a utěrkou nechte 10 minut odpočívat. Do výpeku zašlehejte kousek másla. Bylinky nasekejte najemno a maso v nich před podáváním obalte. Brambory ve slupce uvařte doměkka, vodu slijte a brambory společně s nasekanou petrželí, jarní cibulkou a kouskem másla trochu rozmáčkněte. Můžete podávat s petrželkovým olejem.

Další recepty Celý díl