Caesar salát s grilovaným kuřecím masem v tandori s křupavou slaninou
4 porce
2 menší římské saláty
2 velké kaparové plody se stopkou
2 stroužky česneku
1 citrón
sůl
pepř černý z mlýnku
4 polévkové lžíce kvalitní majonézy
100 g parmazánu
mléko na zředění
1 kávová lžička dijon hořčice
1 polévková lžíce kvalitního olivového oleje
2-3 ančovičkové filetky
2 anglické slaniny
1 vejce
2 ks toustového chleba na krutóny
50 g Bio bílého jogurtu
kávová lžička tandori koření
1 vejce
dresing
Do mixéru vložíme majonézu, 6 kapar, ančovičky, hořčici, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, olivový olej, mlého a rozmixujeme v jemný dresing, kterým obalíme v misce listy opláchnutého římského salátu, který dáme na talíř.
Maso
Proužky kuřecího masa naložíme do tandori, olivového oleje, soli a trochu bio bílého jogurtu. Necháme nejlépe alespoň dvě hodiny marinovat. Následně napíchneme na bambusové napichovátka a pečeme při 135 stupních cca 8-10 minut, dle velikosti. Na salát naaranžujeme křupavou slaninu, pečené maso, pošírované vejce, krutóny z bílého toustového chleba a na závěr poklademe plátky parmazánu.