Maso

Karibské kuře s rýží

300 g kuřecí prsa
3 lžíce jemně nasekané jarní cibulky
1 čajová lžíce koriandru
1 čajová lžička jemně nasekaného česneku
1 polévková lžíce nasekané hladkolisté petržele
3 nadrobno nakrájené cibule
1 lžička soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 polévková lžíce rostlinného oleje
4 lžíce tmavě hnědého cukru
250 ml vody
125 ml kokosového mléka
1 lžička čerstvě mletého chilli
3 lžíce rajčatový protlak nebo kečup
15 g másla

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, petržel, cibuli koriandr. Necháme 30 minut marinovat. V hluboké pánvi na středním plamenu rozehřejeme rostlinný olej. Přidáme třtinový cukr a pomalu necháme rozpustit. Když cukr začne mít konzistenci sirupu, přidáme kuřecí prsa a 2 minuty spolu prohřejeme. Přidáme 250 ml vody, kokosové mléko, chilli a vaříme spolu dalších 10 minut. Po 10 minutách vaření přidáme máslo a rajský protlak a vaříme do měkka. Servírujeme s rýží.

Další recepty Celý díl