Ovocný crumble

Ovocný crumble

Ovoce:

450g čerstvé ovoce
60 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky mletého kardamomu

Drobenka:

100 g studeného másla nakrájeného na kostičky
120 g hladké mouky
70 g třtinového cukru
40 g ovesných vloček
1/2 lžičky soli

Nakrájené ovoce promícháme s oběma cukry, škrobem a kardamomem a naplníme ohnivzdorné

mističky.

Smícháme máslo, mouku, cukr, vločky a sůl. Ručně vypracujeme drobenku, kterou poté ledabyle

poklademe na povrch ovoce. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 150 °C) asi 35 minut, až

drobenka získá zlatavou barvu.

Další recepty Celý díl