Maso
Hovězí guláš
4 porce
300 g hovězí kližky
4 cibule
5 paliček česneku
150 g mletá paprika
1 l hovězí vývarna podlití
100 g hladká mouka
sůl
pepř
chilli mleté
majoránka
Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem do růžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vývaru, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vývaru a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.