Maso

Pečená zimní zelenina s válečkem z vepřové krkovice a houbovou omáčkou

4 porce

1 kg vepřové krkovice
1 kg mrkev, petržel, červená řepa nejlépe i natí
0,2 kg pravých hříbků, nebo čerstvých žampiónů
0,1 dcl 12% smetana
0,1 dcl drůbeží vývar
0,05 dcl bílé víno
0,1 kg šalotka
sůl, pepř
olivový olej
vinný ocet
bylinky

Vepřovou krkovici nakrájejte na 200g kusy a svažte provázkem po obvodu, aby steak měl stejnou výšku po celém obvodu. Maso osolte a opepřete. Opečte zprudka na pánvi a nechejte pomalu dodělat v troubě. Mezitím na stejné pánvi orestujte šalotku a houby, nechejte odpařit víno. Přidejte vývar a smetanu. Dochuťte omáčku solí a pepřem. Mrkev, petržel a kořenovou zeleninu opláchněte vodou a 10 min. Vařte ve vodě. Poté zeleninu smíchejte s olejem, solí, pepřem, bylinkami a octem. Zeleninu pečte na pekáči 20 min. na 220 °C.

Další recepty Celý díl