Bramborový salát s ředkvičkami, řeřichou a jogurtem

1 kg malých brambůrek Grenails
sůl
čerstvě mletý pepř
2 svazky ředkviček, nakrájených na plátky
1 svazek jarní cibulky, nakrájené na plátky
2 balení řeřichy

zálivka:
křen
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce majonézy nebo jogurtu

Brambory uvařte doměkka, vsypte do salátové mísy, větší překrájejte, pokud nemají pěknou slupku, tak je i oloupejte. Prošlehejte přísady na zálivku, zalijte ještě horké brambory, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte. Do vychladlého salátu přidejte ředkvičky, cibulku, řeřichu a vše promíchejte. Podávejte jako samostatný pokrm nebo s různě upraveným masem.

Další recepty Celý díl