Dýňový cheesecake s ořechy a zázvorem
perníčky a sušenky
pekanové a vlašské ořechy
máslo
300 g dýňové pyré
300 g ricotty
125 g krémového sýru
4 PL medu
½ ČL vanilkové pasty
1 ČL perníkového koření
50 ml vymačkané šťávy z nastrouhaného zázvoru
3 vejce
3 ks čokoláda na polevu
tvaroh
Perníčky, sušenky a ořechy nasekáme, smícháme s povoleným máslem a vyložíme dno formy, necháme zapéct 10 min. Dýňové pyré prošlehejte s ricottou, smetanovým sýrem, medem, vanilkou, šťávou a kořením, nakonec přidejte rozšlehaná vejce a důkladně promíchejte. Náplň nalijeme na korpus a dáme péct na 120 °C cca 50 minut, do trouby dáme pekáček s vodou, ať se nám tvoří i pára. Vychlazený cheesecake zdobíme čokoládovou polevou smíchanou s tvarohem a šťávou ze zázvoru, polevu posypeme ořechy.